Selecteer een pagina

Over Ons

Onze Historie

Mijn vader is op 12 oktober 1953 voor zichzelf begonnen als schoenmaker en werkte vanuit het schuurtje bij mijn opa en oma. Toen hij met mijn moeder trouwde gingen ze aan de Brugstraat wonen en in de jaren 60 verhuisden ze naar de Hoofdstraat. Daar breiden ze de zaak uit met lederwaren. Vanaf april 1980 zijn we gevestigd aan het Europaplein, eerst op nummer 16 en sinds september 1985 op nummer 15 met lederwaren.    

 – Annie ter Borg –

MARTIN

Ik was bezig met een opleiding MTS-elektrotechniek, toen ik verkering kreeg met Annie, mijn toenmalige schoonvader was zo enthousiast over zijn vak: schoenmaker dat hij me er zo warm voor draaide dat ik dat ook wilde worden.

Na mijn MTS afgemaakt te hebben en een jaar in de elektrotechniek gewerkt te hebben, besloot ik om de opleiding schoenmaker-meester te gaan volgen op de streekschool de Voorde in Zwolle.

Na enkele jaren gewerkt te hebben samen met mijn schoonvader, ben ik in  de zaak gekomen, eerst op Europaplein 16, waar nu Foton zit en later hebben wij het pand nummer 15 gekocht, waar toen Maretty, riet en rotanshop zat.

Toen hadden we behoorlijk ruimte over en hebben besloten om er lederwaren bij te gaan doen, zo is het bedrijf gegroeid en hebben we in de loop van de jaren behoorlijk wat tassen en koffers verkocht.

ANNIE

Van jongs af aan ben ik met de zaak verweven. Omdat we de zaak aan huis hadden moesten we al gauw meehelpen. Vanaf september 1985 werk ik mee in de zaak, omdat we toen met lederwaren begonnen.

In april 1986 heb ik de opleiding m.b.t lederwaren en reisartikelen met succes afgerond . Enthousiast kan ik de klanten adviseren over hun eventuele aankoop. Met veel plezier ben ik (bijna) dagelijks te vinden in de zaak.

Chat openen
Hallo en welkom bij ter Borg.
Voor vragen kunt u mij gerust ook een appje sturen.